Couperose

Couperose

Er zijn veel verschillende soorten huidaandoeningen, maar een huid met couperose is één van de meest voorkomende huidklachten em laat zich vooral zien op wangen en neus en komt zowel voor bij vrouwen als mannen en is veelal erfelijk bepaald.

Het ziet er vaak uit als een diffuse roodheid maar als je dichtbij kijkt zie je dat deze roodheid wordt veroorzaakt door kleine bloedvaten aan de oppervlakte van de huid. Deze bloedvaatjes voeden de huid en zijn normaal niet te zien. Bij couperose zijn deze bloedvaten verwijd en kunnen ze niet meer vernauwen en vormen een soort netwerk. Dit worden ook wel teleangiëctastieën genoemd. Rondom de bloedvaatjes zien we vaak, maar niet altijd, diffuse rode plekken. Soms kan de couperose overgaan in acne rosacea.

Couperose behandeling

Couperose is een goedaardige aandoening die in de loop van de jaren zich meestal uitbreidt. Daarom is het aan te raden het probleem zo vroeg mogelijk te behandelen en stimulerende factoren te vermijden. Hoewel een huid met couperose zelf niet als een medische aandoening wordt geclassificeerd, kan deze voor de patiënt verschillende problemen veroorzaken.

Mensen met een gevoelige huid of een huid met couperose kunnen vatbaarder zijn voor zonnebrand, opflakkeringen en roodheid. Veel mensen hebben inzicht in de triggers die hun reacties veroorzaken en zullen de voor de hand liggende irriterende stoffen vermijden. Ze zijn zich echter mogelijk niet bewust van de beschikbaarheid van een couperose behandeling in combinatie met alternatieve huidverzorgingsregimes.

Couperose verwijderen bij Sense huidverzorging

Het verwijderen van couperose met de BioSkinSmoothing techniek behoort tot de mogelijkheden. Een hoogfrequent signaal coaguleert gesprongen bloedvaatjes, bloedblaasjes ( angiomen) en spidernaevus. Ook het gebruik van specifieke producten voor thuis wordt sterk aanbevolen. Obagi Medical heeft de SuzanObagiMD – lijn ontwikkelt om de couperose huid mild te reinigen, te beschermen en te vernieuwen.

Teven dienen de volgende factoren vermeden te worden;

  • blootstelling aan zon
  • warmte en koude
  • scherpe kruiden in eten
  • alcohol
  • agressieve reinigers

Sense heeft uitstekende, effectieve behandelingen, systemen, producten en technieken om couperose te verwijderen en de gevoeligheid van uw huid te verminderen.

Goed om te weten

De behandeling met combinatietechnieken kunnen we eenvoudiger of uitgebreider samenstellen, afhankelijk van het door u gekozen tijdsblok. Zie tarieven. Ook worden voor deze behandeling soms Specials ingezet, dit wordt altijd met u vooraf besproken en in overeenstemming met uw goedkeuren toegepast. Zie tarieven Specials. Als u op zoek bent naar een specialist voor een couperose behandeling in Breda en omgeving dan ben u van harte welkom bij Sense huidverbetering en huidverjonging te Oosterhout.

Interesse in een behandeling?