Pigmentvlekken

Pigmentvlekken verminderen

Naarmate je huid ouder wordt en blootgesteld wordt aan UVA- en UVB-stralen, vertraagt ​​de snelheid waarmee nieuwe huidcellen zich ontwikkelen. Als gevolg daarvan verandert de balans in nieuwe en oude huidcellen. Nieuwe huidcellen bereiken langzamer de oppervlakte en oude huidcellen blijven langer zitten waardoor niet alleen uiterlijke tekenen zoals ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie ontstaan, maar ook lijntjes, rimpels, grove poriën en een ongelijkmatige huidskleur. Bovendien beginnen collageen en elastine in de huid af te breken, waardoor de huid veerkracht verliest. Blootstelling van de huid aan omgevingsstress zoals fijnstof, zonlicht en weersinvloeden zijn onvermijdelijk en dragen eveneens bij aan het verslechteren van de huidconditie.

Oorzaken van een ongelijke huidtint

Melanine is een huidpigment wat van nature in de weefsels voorkomt van het menselijk lichaam. Deze belangrijke donkerbruine kleurstof geeft niet alleen kleur aan je huid, haren en de iris van je oog, maar beschermt ook tegen de schadelijke UV-straling die met name in zonlicht zit. Hoe langer je in de zon zit, hoe meer pigment het lichaam aanmaakt en hoe beter de huid beschermd is. Een prettige bijwerking van dit beschermende laagje is het gezonde bruine kleurtje dat je ervan krijgt. Echter, zoals bij bijna alles waar ‘te’ voor staat, is ook te veel zon niet gezond.  Een overvloed aan UV-straling draagt bij aan een versnelde huidveroudering en verhoogt de kans op huidkanker.

Op het moment dat de huid te veel wordt blootgesteld aan zonlicht, dan kunnen de cellen die pigment aan maken ontregeld worden waardoor er bijvoorbeeld op bepaalde plekken een ophoping van pigment (hyperpigmentatie) ontstaat. Ook veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen hyperpigmentatie veroorzaken. Een goed voorbeeld hiervan is het zogenaamde zwangerschapsmasker dat bij sommige vrouwen tijdens de zwangerschap kan ontstaan.

Sense heeft uitstekende behandelingen, systemen, producten en technieken om pigmentvlekken en ongelijkmatige huidskleur te verminderen.

Interesse in een behandeling?

Goed om te weten

De behandeling met combinatietechnieken kunnen we eenvoudiger of uitgebreider samenstellen, afhankelijk van het door u gekozen tijdsblok. Zie tarieven.

Ook worden voor deze behandeling soms Specials ingezet, dit wordt altijd met u vooraf besproken en in overeenstemming met uw goedkeuren toegepast. Zie tarieven Specials.