Pigmentvlekken

Pigmentvlekken behandelen Oosterhout

Naarmate uw huid ouder wordt en blootgesteld wordt aan UVA- en UVB-stralen, vertraagt ​​de snelheid waarmee nieuwe huidcellen zich ontwikkelen. Als gevolg daarvan verandert de balans in nieuwe en oude huidcellen en ontstaan er pigmentvlekken.

Nieuwe huidcellen bereiken langzamer de oppervlakte en oude huidcellen blijven langer zitten waardoor niet alleen uiterlijke tekenen zoals pigmentvlekken en hyperpigmentatie ontstaan, maar ook lijntjes, rimpels, grove poriën en een ongelijkmatige huidskleur. Bij het verminderen van pigmentvlekken maken we gebruik van speciale peelingen om deze oude huidcellen te verwijderen.

Bovendien beginnen collageen en elastine in de huid af te breken, waardoor de huid veerkracht verliest. Om pigmentvlekken te verminderen moet uw huid dus minder blootgesteld worden aan omgevingsstress zoals fijnstof, zonlicht en weersinvloeden.

Hoe kun je pigmentvlekken of hyperpigmentatie verwijderen?

Sense heeft uitstekende behandelingen, systemen, producten en technieken om pigmentvlekken en hyperpigmentatie te verwijderen. Denk aan peelingen zoals de Blue Peel RADIANCE, SkinPen behandelingen en het toepassen van Cryotherapy alswel het inzetten van producten voor thuisgebruik van het Obagi Medical C FX-systeem. Deze producten werken zeer effectief en dragen bij aan het verwijderen van hyperpigmentatie.

Hoe kun je pigmentvlekken voorkomen?

Om pigmentvlekken te voorkomen gaan we u eerst wat uitleggen. Melanine is een huidpigment wat van nature in de weefsels voorkomt van het menselijk lichaam. Deze belangrijke donkerbruine kleurstof geeft niet alleen kleur aan uw huid, haren en de iris van uw oog, maar beschermt ook tegen de schadelijke UV-straling die met name in zonlicht zit.

Hoe langer u in de zon zit, hoe meer pigment het lichaam aanmaakt en hoe beter de huid beschermd is. Een prettige bijwerking van dit beschermende laagje is het gezonde bruine kleurtje dat u ervan krijgt. Echter, zoals bij bijna alles waar ‘te’ voor staat, is ook ’te’ veel zon niet gezond.

Om pigmentvlekken te voorkomen is een overvloed aan UV-straling dus niet wenselijk. Ook het gebruik van een goede UVA- en UVB filter in uw dagverzorging mag niet ontbreken als u toekomstige pigmentvlekken wilt voorkomen.

Op het moment dat de huid te veel wordt blootgesteld aan zonlicht kunnen de cellen die pigment aanmaken ontregeld worden waardoor er bijvoorbeeld op bepaalde plekken een ophoping van pigment (hyperpigmentatie) ontstaat.

Ook veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen hyperpigmentatie veroorzaken. Een goed voorbeeld hiervan is het zogenaamde zwangerschapsmasker dat bij sommige vrouwen tijdens de zwangerschap kan ontstaan.

Goed om te weten

De behandeling met combinatietechnieken kunnen we eenvoudiger of uitgebreider samenstellen, afhankelijk van het door u gekozen tijdsblok. Zie tarieven.

Ook worden voor deze behandeling soms Specials ingezet, dit wordt altijd met u vooraf besproken en in overeenstemming met uw goedkeuren toegepast. Zie tarieven Specials.

Als u op zoek bent naar een specialist in een pigmentvlekken behandeling in Breda en omgeving dan ben u van harte welkom bij Sense huidverbetering en huidverjonging te Oosterhout.

Interesse in een behandeling?