Wat te doen tegen pigmentvlekken?

Wat te doen tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, ook wel bekend als ouderdomsvlekken, kunnen cosmetisch storend zijn en je huid een onregelmatige teint geven. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, willen veel mensen er graag vanaf. In dit artikel bespreken we de oorzaken van pigmentvlekken en bieden we informatie over effectieve behandelingen en preventieve maatregelen.

Oorzaken van pigmentvlekken:

  • Blootstelling aan zonlicht: Reguliere en onvoldoende beschermde blootstelling aan de zon kan leiden tot overproductie van pigment en ongelijkmatige verspreiding in de huid, ook wel hyperpigmentatie genoemd.
  • Hormonale veranderingen: Veranderingen in hormoonhuishouding, zoals tijdens zwangerschap of bij het gebruik van de anticonceptiepil, kunnen pigmentvlekken veroorzaken.
  • Huidschade: Wondgenezing na huidschade, zoals allergische reacties, acne of ontstekingen, kan leiden tot de vorming van pigmentvlekken.

Behandelingen tegen pigmentvlekken:

  • Microneelding: Bij een medisch Microneedling behandeling worden door middel van hele kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen en hiermee pigmentvlekken verminderen.
  • Cryotherapie: Tijdens een Cryotherapie behandeling worden met de CryoPen heel gemakkelijk en snel feitelijk pigmentvlekken doeltreffend verwijderd.
  • Chemische peeling: Met behulp van verschillende soorten chemische peelings, zoals onze Blue Peel RADIANCE kan de huid worden verjongd en pigmentvlekken worden verminderd. Het resultaat is een egalere, frissere en strakkere huid.
  • Specifieke crèmes: Er zijn diverse crèmes beschikbaar, zoals Obagi Medical C FX-systeem. Deze kunnen helpen bij het verminderen van zichtbare pigmentvlekken.

Pigmentvlekken voorkomen:

  • Zonbescherming: Het regelmatig en correct gebruiken van zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om pigmentvlekken door blootstelling aan de zon te voorkomen.
  • Voorzichtigheid bij huidbeschadiging: Bescherm beschadigde huid tegen blootstelling aan zonlicht om de kans op pigmentvlekken te minimaliseren.
  • Gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet en voldoende hydratatie kan bijdragen aan een gezonde huid en het voorkomen van pigmentvlekken.

Pigmentvlekken kunnen effectief worden behandeld met behulp van microneedling, cryotherapie, chemische peelings en specifieke crèmes. Daarnaast is het nemen van preventieve maatregelen, zoals zonbescherming en voorzichtigheid bij huidbeschadiging, belangrijk om pigmentvlekken te voorkomen. Verbeter je huidteint en verminder de zichtbaarheid van pigmentvlekken met deze informatie en behandelingsopties. Neem bij hulp tegen pigmentvlekken contact met ons op!